El Martelino - Workshops

Workshops steenkappen

Workshop 1: natuurvormen en hun geometrische opbouw (alle niveaus)

We laten ons inspireren door natuurvormen en laten ons verrassen door: hun geometrische opbouw, hun inwendig skelet, hun organische structuur, de verschillende deelvolumes ...
In kleine klei- en papierschetsen leggen we onze observaties vast en deze zullen het vertrekpunt zijn om in steen aan de slag te gaan.

Praktisch

We werken in Franse witsteen, blauwe hardsteen, Balegemse steen... Alle materiaal zoals hamers, beitels, raspen, schuurstenen…is in het atelier voorhanden. De lessenreeksen gaan door in Mariakerke vlakbij Gent (adres na inschrijving).

  • Workshop 1 - natuurvormen: gaat door van maandag 16/08 tot vrijdag 20/08/2021
  • Kostprijs: 335 euro steen niet inbegrepen (15 tot 20 euro voor steen).

Workshop 2: Het kappen van een oloïde (open of gesloten)

El Martelino, workshop steenkappen oloïde

De oloïde is een uitvinding van Paul Schatz, een Zwitserse wiskundige en beeldhouwer. De oloïde is een perfect geometrische vorm gebaseerd op twee in elkaar geschoven cirkels. Als je ervaring hebt in het steenkappen, is het maken van een oloïde een boeiende oefening in ruimtelijk inzicht. Het verrijkt je technische kennis, je verbeelding wordt geprikkeld waardoor je ook in je persoonlijk werk sneller vormoplossingen kan bedenken.

Praktisch

In deze workshop is al enige vaardigheid in het kappen gewenst. Als je al een gesloten oloïde hebt gekapt, kan je nu de open oloïde maken.

  • Workshop 2: oloïde gaat door van woensdag 25/08 tot vrijdag 27/08/2021
  • We werken in Pierre de Lens of blauwe hardsteen,
  • Kostprijs: 250 euro steen inbegrepen.

Inschrijven voor een workshop

De workshop gaat door vanaf drie inschrijvingen. De inschrijving is pas definitief wanneer je het bedrag van 335 euro (workshop 1) of 250 euro (workshop 2) gestort hebt op rekening van Klaar Cornelis BE10 1430 6912 2204, met vermelding van je naam, workshop 1, 2. Een annulatie is mogelijk tot 6 weken voor de start van de workshop, dan betaal ik graag het gestorte bedrag terug verminderd met 50€ administratiekosten. Annuleer je minder dan zes weken voor het begin van de reeks: als iemand die op de wachtlijst staat je plaats kan innemen, betaal ik je inschrijvingsgeld terug verminderd met 50€ administratiekosten.

Na storting krijg je een bevestiging van je inschrijving, het adres en verdere info. Als je een combinatie lessenreeks / workshop volgt in eenzelfde jaar krijg je 10% korting op het laagste bedrag.

Als ten gevolge van corona de lessenreeks of workshops niet kunnen doorgaan, krijg je het volledige bedrag teruggestort.